Шест функции за сигурност, които трябва да има вашия доставчик на уеб хостинг услуги

Бизнесът и стартиращите фирми трябва да се справят с нова заплаха: хакери. Вероятно сте чували за хакери и киберпрестъпници да нахлуват в уебсайтове и да пускате чувствителна информация за широката общественост.


За да запазите информацията за вашия уеб сайт, трябва да помислите колко е сигурен уеб хостингът ви. Тъй като получавате повече посетители на вашия сайт, най-вероятно ще изберете по-скъп план, който да ви предостави необходимите ресурси за справяне с по-високите нива на трафик. С увеличаването на уебсайта ви може да има повече възможности за хакери да проникнат във вашия сайт.

При избора на вашия сигурен уеб хостинг доставчик, трябва да направите внимателни изследвания. Някои доставчици използват остарели сървъри и имат лоша поддръжка, докато други не. Често е сложно да се определи кои уеб хостове имат услугите, от които се нуждаете.

Защо имате нужда от сигурен хостинг

За съжаление, не всеки доставчик на уеб хостинг услуги или уеб дизайнер ще действа с най-добрите си интереси. В наши дни има много неетични системи и компании, нетърпеливи да използват имейла си за спам и вашия уебсайт за рекламите си. Като имам сигурен хостинг доставчик е от жизненоважно значение за предпазването на вашите данни от измама и за поддържане и работа на вашия сървър през целия ден, всеки ден. Ето шест функции, които трябва да имате предвид

Шест основни характеристики на сигурните хостинг планове

Без да знаете какво да търсите, може да е трудно да определите кои хостинг компании имат високо сигурни сървъри (Проверете кои са най-добрите хостинг компании тук). Имайте предвид тези функции, за да гарантирате, че намирате най-добрия сигурен хостинг доставчик.

RAID

RAID е специална система за защита на данните. Дори ако системата се срине, RAIS запазва пространството на вашите файлове от спамери или вируси. Ако видите, че уеб хостът има сървъри с предварително инсталиран RAID, това е добър знак. Тази функция обаче е доста скъпа, така че повечето споделени планове няма да я включват. Някои уеб хостове предлагат RAID срещу допълнително заплащане – разберете колкото се може повече подробности, преди да направите покупка.

Сигурен център за данни

Природните бедствия могат да станат по всяко време. Урагани, недостиг на енергия и земетресения могат да унищожат целостта и безопасността, ако не сте избрали сигурен доставчик на уебсайтове. Някои от най-добрите доставчици на хостинг услуги ще ви предложат своите сигурни съоръжения, дизелови генератори и други мерки за защита. Освен това обърнете внимание на местоположението на центровете за данни на вашия уеб хост – дайте предпочитание на зоните, които не са изложени на природни бедствия.

Uptime

Времето е времето, през което уебсайтът ви остава онлайн и вашите клиенти могат да имат достъп до него без никакви проблеми. Повечето уеб хостове ще твърдят, че предоставят 100% време за работа и в повечето случаи това не е вярно. Единственият вид хостинг план, който може да ви гарантира 100% гаранция за работа, е облачният хостинг, Преди около осем години облачният хостинг имаше лоша репутация, че не е толкова сигурен, колкото другите видове хостинг на уебсайтове. Това обаче не е вярно. Облачният хостинг е също толкова сигурен, колкото и другите, и може да осигури и голяма гаранция за ъптайм.

Ако обаче не се нуждаете или искате хостинг в облак, е добре да имате сигурен доставчик на уеб хостинг с гаранция за ъптайм от поне 99,9% или по-висока. Колкото по-близо е до 100%, толкова по-малко време ще имате. Въпреки това, краткият недостиг не винаги е лош, особено ако имате стартъп без много посетители на уебсайтове извън прилепите. В такъв случай най-добрият залог е търсенето на сигурни уеб хостове, които обещават възстановяване на разходите за престой.

Back-Up

Много компании включват възможността да направят резервно копие на вашите данни при спешни случаи. Най-често срещаните опции са ежедневни, седмични и месечни архиви. Разбира се, ежедневните архиви са най-добрите. Това ще ви позволи да възстановите най-новата версия на уебсайта си, в случай че сървърът ви изпадне.

Освен това някои уеб хостове предлагат ръчно архивиране, което е още по-добре – можете да го правите всеки път, когато имате нещо актуализирано в уебсайтовете. И накрая, много доставчици на услуги имат ограничения за резервно копие (например, максимум 10Gb), така че е важно да прочетете всички условия за архивиране, преди да закупите хостинг план.

Преди да се ангажирате със сигурен хостинг доставчик, ето някои неща, които трябва да имате предвид:

 • Автоматични ли са архивирането?
 • Колко резервни копия се запазват?
 • Колко интуитивен е процесът на архивиране?
 • Къде се архивират данните?
 • Има ли някакви разходи, свързани с архивирането?

Разбира се, ако използвате WordPress, можете дори да изберете безплатен или платен WordPress плъгин, който автоматично ще архивира вашия уебсайт. Ако нещо се обърка и сайтът ви е хакнат, можете да рестартирате уебсайта си до степен, в която нямаше проблеми.

Ръчно рестартиране

Ръчното рестартиране е услуга, включена във VPS и специални хостинг пакети. Тя ви позволява да използвате контролен панел за рестартиране на вашия специализиран или виртуален сървър. Това е чудесно за, когато правите важни актуализации. Също така ръчното рестартиране е много добро, ако забележите някои проблеми на вашия сървър. Първо можете да опитате да рестартирате багажника си; ако проблемът остава, винаги можете да се свържете с поддръжката на клиенти на вашия уеб хост. Най-добрите видове защитени хостинг планове ще имат 24/7 обслужване на клиенти, така че можете да разрешите проблемите си възможно най-бързо.

Имена на домейни от най-високо ниво

Избраното от вас име на домейн е от жизненоважно значение за най-сигурния сайт. Домените от най-високо ниво като .com или .org са най-популярни, но други TLD стават все по-популярни. Може да помислите да използвате по-нов TLD, за да получите по-добро име на домейн. Но новите TLD, като .men, .click. Или .work са едни от най-рисковите TLDs в интернет. Ако ще използвате TLD, който не е една от по-традиционните версии, предварително проучете, за да се уверите, че името на домейна, което сте избрали, е безопасно.

Повече съвети за сигурност

В крайна сметка бихме искали да дадем още няколко съвета, които ще запазят уебсайта ви по-безопасен. На първо място, прочетете отзивите на всеки уеб-домакин, който има необходимите функции. Форумите също са чудесни за получаване на някаква оперативна обратна връзка за това или онова, когато става въпрос за уеб хостинг компания и тяхната сигурност.

Можете също така да обърнете внимание на клиентите на номера на сървъра. Въпреки че повечето хостинг компании не отговарят на тези ограничения, колкото по-малко обещават, толкова по-малко клиенти / сървър ще имат и толкова по-добре за вашия уебсайт.

Само не забравяйте – сигурността е много важна. Особено ако се занимавате с чувствителна информация на вашите клиенти, трябва да гарантирате, че поддържате сайта си възможно най-безопасен. Не го пренебрегвайте, когато избирате защитена компания за уеб хост и вашият уеб проект ще остане здрав и ефективен.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map