Kubernetes pret

SEKSIONI 1


Përmbledhje

Farë është kubernetes?

Kubernetes u lëshua si një projekt me softuer me burim të hapur në 2015, duke u bërë shpejt një nga mjetet më të rëndësishme të përdorura në orkestrimin e serverëve të cloud cloud elastike për shkak të aftësisë unike të kornizës për të menaxhuar grupimet në shkallë në prodhimin e qendrës së të dhënave. Kubernetes lejon që rrjetet kompjuterike të qendrave të të dhënave në shkallë të gjerë të menaxhohen në një mënyrë të unifikuar për kërkesat komplekse të programeve të programeve në internet / celular. Kubernetes përfshin shkallëzimin e burimeve automatike, ekuilibrin e ngarkesave elastike të re në trafikun e rrjetit Kërkesat I / O, instalimet e azhurnimit të sistemit operativ, serverin në internet & bazat e të dhënave dështojnë protokollet e rimëkëmbjes, shërbimet e sigurisë, kontrolli i versionit CI / CD, opsionet e përparuara të skriptimit dhe karakteristikat e tjera profesionale që e bëjnë atë një nga platformat më të njohura të orkestrimit të burimeve të hapura të përdorura në pritjen në internet & menaxhimi i qendrës së të dhënave.

"Kubernetes evoloi nga projekti Google ‘Borg’ i cili u përdor për të ekzekutuar mbi 2 miliardë kontejnerë në javë në prodhim për aplikacione si gMail, Google Docs, YouTube, Google Maps, Web Search, Compute Engine, Mobile, etj.."

Qendrat e të dhënave në ndërmarrjet e tjera Fortune 500 kërkuan të përdorin të njëjtat mjete softuerike për orkestrimin e cloud në qendrat e të dhënave që Google kishte zhvilluar fillimisht, ku vetëm disa produkte të licencuara me burim të hapur dhe të pronarit konkurruan si zgjidhje alternative të mundshme. Kubernetes përdoret me kontejnerë Docker për virtualizimin e aplikacioneve në internet / celular në prodhim në shkallë nga kompanitë më të mëdha në botë me vëllime të mëdha të trafikut në internet për të mbështetur. Kubernetes lejon kompanitë e softuerëve të transferojnë kodin e tyre midis planeve të shërbimit të programeve kompjuterike të hostit cloud, në mënyrë agnostike dhe të ruajnë besueshmërinë e përbërjes së rafteve të serverit në internet me integritetin e bazës së të dhënave / skedarëve përmes pamjeve të imazhit në disk. Kubernetes favorizohet nga ekipet e DevOps me kërkesa të serverit të kllasterit elastik të cloud për projektet e pritjes me trafik të lartë për të mbështetur aplikacione komplekse në internet / celular në prodhim me izolim më të mirë, siguri, alokim të burimeve, & skriptimi i konfigurimit përmes virtualizimit të kontejnerëve.

Kubernetes – orkestrim elastik i reve

Përfitimet kryesore të Kubernetes për ndërmarrjet softuerike, aplikacionet e biznesit / financave të Fortune 500, IT, prodhim, tregti elektronike, botim në internet, etj. Gjenden në aftësinë për të vendosur serverë në internet në rrjete elastike cloud në qendrat e të dhënave të cilat më pas mund të shkallëzohen automatikisht. për të siguruar shpërndarjen më të mirë të burimeve në arkitekturën e cloud me qindra, mijëra, ose miliona nyje që funksionojnë në një kohë. Duke kontestuar aplikacione në internet / celular dhe pastaj duke i pritur ato në mjedise të largëta publike ose private duke përdorur Kubernetes për orkestrimin elastik të kllasterit, departamentet më të mëdha dhe më komplekse të TI në ndërmarrje ose qeveri të korporatave mund të menaxhojnë kërkesat e tyre të pritjes në internet për të përmbushur kërkesat e audiencës së përdoruesit. Kjo është e rëndësishme në media streaming, botim në blog, lajme ndërkombëtare, bankare / financa, ecommerce, rrjete sociale, aplikacione muzikore, & kumar.

"Kubernetes i jep biznesit, arsimit, & qeveria grupon aftësinë për të menaxhuar operacionet më të mëdha të qendrës së të dhënave për botimin në internet në shkallë, ku shërbimet e pritjes publike të cloud ofrojnë kursime të kostos në krahasim me menaxhimin privat të cloud."

NVM-të dhe fillimet mund të fitojnë qasje në të njëjtat mjete të përparuara që korporatat më të mëdha i përdorin përmes planeve SaaS / PaaS / IaaS / CaaS. Një kompani softuerësh mund të nisë një shembull të izoluar të serverit të kontejnerëve të izoluar për çdo përdorues që të drejtojë me ruajtje të pavarur skedarësh, qasje në bazën e të dhënave, lidhje API me faqet e palëve të treta dhe zbatimin e mikroservizionit për një gamë të gjerë karakteristikash të mbështetjes SaaS. Kubernetes lejon kontejnerët të fillojnë dhe ngarkojnë nën një sekondë në prodhim sipas kërkesave të hyrjes së përdoruesit. Në aplikacione të tjera, Kubernetes mund të përdoret për sinkronizimin e bazës së të dhënave me kopjet master të shpërndara nëpër qendra të shumta të të dhënave ndërkombëtarisht. Kjo është një nga mënyrat kryesore për organizatat e mëdha të biznesit për të mbajtur garanci 100% të kohës, përmes azhurnimeve të platformës në lëvizje dhe të ofrojnë siguri më të mirë të kopjimit të të dhënave përmes grupeve të ruajtjes RAID ose planeve të vetme të humbjes së objektit..

Kubernetes – avantazhet

Përparësitë kryesore të Kubernetes janë se platforma ofron "shkalla e planetit" orkestrimi i kontejnerëve që mbështet miliarda nyje dhe që mund të instalohet në arkitekturën publike të re, private ose hibride reale sipas kërkesave të industrisë. Me Kubernetes, kompanitë më të përparuara të zhvillimit të programeve kompjuterike dhe aplikacionet mobil mund të fillojnë produkte dhe veçori të reja inovative në bazë të kodit unik. Sistemet e orkestrimit të kontejnerëve lejojnë që kodi të izolohet përmes virtualizimit me ritme më të mira të përdorimit të pajisjeve. Kubernetes është i automatizuar për të siguruar në mënyrë elastike burime për serverët në internet në prodhim që përputhen me nivelet e trafikut të përdoruesve. Serverët e Kubernetes janë në gjendje të rikuperohen nga përplasjet e njësive, të mbështesin azhurnimet e reja të versioneve të reja të kodit, të zbatojnë balancimin e ngarkesës në re, të mundësojnë krijimin e rrjetit të përcaktuar me softuer me ndarjen e adresave IP për nyjen, të mbështesin kriptimin e certifikatës SSL / TLS, etj. Për të lejuar bizneset, organizatat qeveritare, etj. media streaming, argëtuese, rrjete sociale, ecommerce, & bloget për të operuar aplikacione komplekse në internet / celular në prodhim për kërkesat e TI të Fortune 500.

"Kubernetes ka shumë mundësi për integrim me Ubuntu, Red Hat Enterprise Linux, ose SUSE Linux për vendosjet në OpenStack dhe menaxhimin e qendrës së të dhënave me kontejnerë Docker."

CoreOS & kontejnerët rkt gjithashtu ofrojnë standarde konkurruese ose Mesosphere DC / OS me Marathon garon me Docker Swarm. AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, & Oracle bën enë si produkte shërbimi me Kubernetes një nga karakteristikat kryesore të platformave të tyre të pritjes së cloud. Kubernetes ka opsione të integruara të konfigurimit për ofruesit e ruajtjes së cloud publik (GCP / AWS) ose përmes përdorimit të sistemeve të integruara të ruajtjes së rrjetit si NFS, iSCSI, Gluster, Ceph, Cinder, & Flocker. Ekipet e programimit mund të shkruajnë vendosjet komplekse të programeve të serverëve në internet duke përdorur imazhe në disk, Git, & Mjete DevOps si Jenkins, Ansible, Vagrant, SaltStack, Ant, Helm, Chef, Kukull, Deis, Jira, ose BitBucket. Kubernetes përdoret nga programet më të mëdha të IT, bankare / financave, qeverisë, aplikacioneve në internet / celular, ndërmarrjet e mediave, faqet e e-commerce, etj. Për mbajtjen në internet në shkallë dhe mbështetjen e SaaS në prodhim. Kubernetes lejon kompanitë të menaxhojnë operacionet e qendrës së të dhënave për serverët në internet me grupe elastike të cloud.

SEKSIONI 2

Llojet e pritjes së Kubernetes cloud

Planet e pritjes së Kubernetes ofrojnë kornizën me burim të hapur të para-instaluar në një server master i cili më pas mund të përdoret për sigurimin e serverëve të ndarur të uebit duke përdorur kontejnerë në rrjete kllasterësh me shkallë elastike për kërkesat e ndërmarrjeve të mëdha, aplikacione komplekse SaaS, media streaming, ose WordPress hosting në popullaritet bloget / faqet e e-commerce. Pasuria 500 kompani mund të përdorin 100,000 deri në 200,000 serverë në internet me bazë enë në prodhim, ku një kalim në zgjidhjet publike të cloud mbi kostot e mirëmbajtjes së reve private ofrojnë një rrugë më të lehtë për të menaxhuar zgjidhjet PaaS / IaaS për kërkesat e IT. Përvec Kubernetes, i cili u lançua vetëm në 2015 si një projekt me burim të hapur, platforma kryesore është AWS EC2 për arkitekturën elastike të serverëve të cloud, i cili mund të sigurohet automatikisht duke përdorur imazhe të fotografive të diskut dhe të orkestruar në rrjete automatizimi, duke përdorur alokimin e burimeve të virtualizuara në publik web hosting në re. Këto zgjidhje përdoren nga fillestarët, aplikacionet celularë dhe ndërmarrjet e mëdha mediatike në ndërtimin e AWS / GCP në nisjen e shërbimeve të tyre softuerike në një sektor më të gjerë të publikut. Vetëm Microsoft Azure, IBM BlueMix, Oracle, & Retë HP konkurrojnë në mënyrë efektive me Google & AWS në këtë kohë për Kubernetes që përfshin pjesën e tregut, inovacionin e vazhdueshëm të platformës dhe shkallën e ndërmarrjeve në mbështetje operacionale për outsourcing të menaxhimit të qendrës së të dhënave nga distanca.

Platformë-si-një-shërbim (paas) host

Aftësia për të ekzekutuar aplikacione të softuerit në internet / celular në ofruesit e shërbimeve publike të cloud përmes planeve të Kubernetes është më e popullarizuara me korporatat e mëdha, fillesat e IT dhe NVM-të e pavarura që kërkojnë mbështetje për faqet e internetit të tregtisë me trafik të lartë. Këto kompani presin të përdorin teknologjinë më të përparuar të platformës së serverëve të uebit për performanca të larta në shkallë në operacione. Alternativat kryesore janë ndërtimi i një instalimi cloud privat me mjete virtualizimi dhe drejtimi i Kubernetes me Docker, OpenStack, & Administrimi i Apache Mesos në mënyrë të pavarur. Ndërsa shumë kompani dhe zhvillues po drejtonin Kubernetes në zgjidhje AWS EC2, Shërbimi amtare i kontejnerëve elastikë AWS për Kubernetes (Amazon EKS) konsiderohet një platformë me përdorim më të lehtë, por u lançua vetëm vonë në vitin 2017. Google Cloud ofron plane Kubernetes Engine të cilat janë gjithashtu me normat më të ulëta për pajisjet e qendrës së të dhënave për kërkesat e trafikut në shkallë të gjerë. Microsoft ka AKS (Azure Container Service) për Kubernetes si një produkt PaaS / IaaS / CaaS.

"Zgjidhjet e Kubernetes lejojnë skuadrat DevOps të përqëndrohen në programimin e aplikacioneve të reja në internet / celular në kornizat e zhvillimit të burimit të hapur duke përdorur kontrollin e versionit, dhe më pas në skriptimin e vendosjeve të serverëve në internet që shkojnë me trafikun në planet e programeve të pritjes publike duke përdorur pamjet në disk për sigurimin e."

Konkurrenca e çmimeve midis kompanive më të mëdha dhe fillimit të palëve të treta në zgjidhjet e Kubernetes çojnë në kosto më të ulëta për bizneset që zhvendosin operacionet e qendrës së tyre të të dhënave në harduer të largët cloud. Kubernetes konsiderohet më e besueshmja, e pasur me karakteristika, të testuar nga siguria dhe të qëndrueshme nga të gjitha platformat elastike të orkestrimit të kontejnerëve me re, të disponueshme si alternativa me burim të hapur për AWS EC2, ku OpenStack, Docker Swarm, CoreOS Tectonic, & Mesosphere DC / OS Maratona janë zgjidhjet kryesore të administrimit të platformës për menaxhimin e qendrave të të dhënave me kontejnerë të serverëve në internet në grupime elastike që konkurrojnë ose shtojnë Kubernetes. Mjetet PaaS / IaaS / CaaS janë më të lehta për bizneset e çfarëdo madhësie për të hyrë, lansuar, mirëmbajtur, & përballojnë zgjidhjet e reja të vetë-pritura ose private.

OpenStack & shpërndarësit linux

OpenStack u zhvillua nga një partneritet midis Rackspace & NASA në fillim të epokës së pritjes së cloud, dhe çoi në krijimin e kodit me burim të hapur duke u bërë publik si një kornizë e shtrirë përmes së cilës shumë kompani softuerësh të palëve të treta mund të ofrojnë pritje në internet, programim, & mjetet e zhvillimit si ekosistem. OpenStack ka arritur sukses në CloudStack si një industri standarde për menaxhimin e qendrave të të dhënave dhe orkestrimin e cloud të burimeve të harduerit të hapësirës rack në grupimet elastike. OpenStack përfshin monitorimin në rrjet të kërkesave për balancimin e ngarkesës, mbrojtjen anti-DDoS, skanimet e malware, & mjete për optimizimin e burimeve hardware.

"OpenStack është i bashkuar me shpërndarjet e ndërmarrjeve të Ubuntu, Red Hat OpenShift dhe MicroOS SUSE Cloud 7 për organizata të ndryshme për t’i përdorur si zgjidhje të plota të qendrës së të dhënave."

Këto largësi të Linux mund të instalohen në pajisje kompjuterike private ose publike në varësi të nevojës së projektit, dhe të operojnë në shkallë të ndryshme të trafikut në internet në mënyrë ekuivalente. Integruesit, konsulentët dhe kompanitë e IT përdorin këto shpërndarje të ndërmarrjeve Linux me OpenStack për të ndërtuar zgjidhje cloud për klientët e tyre ose aplikacionet e softuerit. Shpërndarjet e ndërmarrjeve Linux OpenStack gjithashtu do të mbështesin orkestrimin e kontejnerëve Kubernetes për grupet elastikë të serverëve në cloud. Ekipet e DevOps mund të shkruajnë mjedisin e kohës së ekzekutimit të serverit në internet me imazhe në disk dhe të garantojnë përputhshmërinë e harduerit për gjuhë specifike programimi ose mbështetje të bazës së të dhënave përmes konfigurimeve të mikroservice. Kodi i largët ruhet më pas përmes kontrollit të versionit.

alternativat

Që prej vitit 2008, bizneset kanë kërkuar zgjidhje të zgjidhjeve elastike të serverëve në cloud që konkurrojnë me platformat AWS EC2 dhe platformat Rackspace / LiquidWeb CloudSites. Këto dy shërbime përcaktuan menaxhimin elastik të serverave të uebit për bizneset e vogla, korporatat e ndërmarrjeve dhe organizatat qeveritare. Shumë ndërmarrje fillestare për zhvillimin e softuerëve kërkuan të përsërisnin brendësinë e Google "Borg" sistemi operativ i qendrës së të dhënave i cili çoi në themelimin e Docker, Apache Mesos, Rancher, CoreOS, Mesosphere DC / OS, Mirantis, Platform9, CloudFoundry, Heroku, dhe kompani të tjera të reja. Të gjitha këto zgjidhje funksionojnë rreth orkestrimit të cloud për serverat në internet duke përdorur grupe elastike, virtualizimin e kontejnerëve, motorë të ekzekutimit, menaxhimin e ruajtjes së imazheve në disk në distancë, sinkronizimin e bazës së të dhënave, rezervat e rrotullimit dhe ofrimin e automatizuar të serverëve të internetit. Së bashku ata shtojnë forma të ndryshme të monitorimit të rrjetit, analizës së të dhënave, mjeteve të inteligjencës së biznesit dhe balancimit të ngarkesës së re në suitat e produktit të tyre të platformës përmes shtesave të moduleve të zhvilluara nga palë të treta.

"Fondacioni me burim të hapur të Kubernetes lejon që ai të përdoret në një numër të gjerë të ofruesve të zgjidhjeve softuerike që e integrojnë atë me virtualizimin e tyre të tjerë Linux / Windows, qendrën e të dhënave, & produkte të menaxhimit të serverit në internet."

Këto zgjidhje me burim të hapur konkurrojnë me produkte më të shtrenjta të licencuara nga Microsoft, HP, Oracle, IBM, VMware, etj., Megjithëse vetëm AWS EC2 konsiderohet më e testuar, e besueshme, & e shkallëzueshme se Kubernetes për menaxhimin e serverave elastikë të cloud. Planet publike të cloud konkurrojnë me çmimin e drejtimit të një qendre private të të dhënave cloud në praktikë, duke përfshirë lidhjet me fibra, AC, fuqinë rezervë, sigurimin e lehtësirave, sigurinë private, stafin 24/7 të ekspertëve, azhurnimet e pajisjeve, etj..

SEKSIONI 3

Zgjidhjet e pritjes së cloud të Kubernetes

Shkalla e ndërmarrjes

Disa kompani kërkojnë nivelin më të lartë të performancës për aplikacionet e tyre në internet / celular në prodhim me nivelet e trafikut në internet që mund të tejkalojnë miliona përdorues aktivë të regjistruar. Blog-et më të njohura shërbejnë miliona hite unike në ditë, ku rrjetet më të mëdha sociale kanë mbi një miliard përdorues. Kompanitë fillestare duhet të prishin modelet e krijuara të biznesit dhe të fitojnë një pjesë të konsiderueshme të tregut në sektorë të kontrolluar nga kompanitë më të mëdha të IT me burimet më të përparuara financiare në botë. Iniciativa e Hapur Cloud dhe grupe të tjera kanë projekte të standardizuara midis madhësive të IT dhe konkurrencës në industrinë e softuerëve ku Kubernetes, Docker, & KVM tani janë alternativa më e zakonshme për produktet e virtualizimit të Microsoft Hyper-V ose VMware për qendrat e të dhënave.

"Magjistarët e TI ofrojnë të njëjtin softuer dhe produkte të mbajtjes së faqes së re për NVM dhe korporatat e ndërmarrjeve në nivele të ndryshme çmimesh dhe nivele llogarish."

Kjo çon në metoda më të mira pune në DevOps nëpër ekipet programuese në industri dhe mjetet e mëtutjeshme të produktivitetit të palëve të treta, kornizat e optimizmit dhe platformat e pritjes së cloud duke u zhvilluar që synojnë përdoruesit profesionistë të biznesit në këtë sektor. Kompanitë publike të pritjes së cloud ofrojnë avantazhe kryesore në krahasim me cloud private, në qendër të të dhënave brenda dhe zgjidhje të qendrës së kolokimit për ndërmarrjet fillestare të programeve kompjuterike. Kubernetes lejon që bizneset të zhvillohen, lansojnë, & vendosni në prodhim aplikacionet e tyre komplekse në internet / celular dhe bazat e të dhënave pa kyçje të shitësit, me transportueshmëri më të mirë midis kompanive pritëse, duke bërë të mundur çmime të përgjithshme më të ulëta në harduerin e serverit në cloud.

web & aplikacione celulare

web & aplikacionet celulare duhet të mbështesin një larmi gjuhësh programimi dhe bazash të dhënash në prodhim. Këto mikroservizione mund të aktivizohen përmes virtualizimit të burimeve të harduerit cloud, me pamjet fotografike të diskut në disk të serverit të Internetit që përdoren me Git për sigurimin më të shpejtë të rrjeteve me fibra duke përdorur kontrollin e versionit për azhurnime. Ekipet e DevOps mund të skriptojnë dislokimet e figurave në disk që shkojnë me menaxhimin e rrjetit elastik të serverit Kubernetes për të pritur aplikacione të reja në internet / celular në shkallë me kërkesat më të ndërlikuara. Ekipet e programimit specializohen në PHP, Ruby, Perl, Ruby-on-binarët, Python, Go, Erlang, R, C / C ++, Objektivi C, ASP.net, Java, JavaScript, & Node.js, të cilat të gjithë mund të kenë kërkesa të ndryshme për të kandiduar në makina të ndryshme me ekipe zhvillimi të pavarur sipas kërkesave CI / CD për aplikacione në shkallë të gjerë në prodhimin vertikal.

"Ekipet e shkathët përdorin Jenkins, Ansible, Vagrant, Kukull, Chef, SaltStack, Deis, Helm, Jira, Confluence, Zoom, & Pak për menaxhimin e projektit, shkëmbimin e njohurive, & bashkëpunim."

Kontrolli i versionit mund të monitorohet përmes platformave duke përdorur Git, Subversion ose CVS. Me Kubernetes dhe orkestrimin e klasterave të serverëve elastikë të kontejnerëve, aplikacione komplekse në internet / lëvizje të drejtuara në prodhim në shkallë me ekipe të mëdha zhvillimi të shkathët duke përdorur mjete DevOps dhe standarde të Integrimit / Dorëzimit të Vazhdueshëm (CI / CD) për fillimin e veçorive të reja, arna sigurie, ndreqje të metash , ose përmirësimet e platformës. Administratorët e sistemeve mund të menaxhojnë ekipe të shumta të zhvillimit të programeve të aplikacionit në internet / celular me standarde të pavarura në të njëjtat pajisje cloud dhe shërbimet e domain, ose të presin marka të shumta, produkte, klientë, etj në të njëjtën kohë.

Zgjidh zgjidhje

Duke marrë në konsideratë tregun e zhvillimit të internetit me qindra miliona faqe që drejtojnë skriptet dhe bazat e të dhënave, miliarda serverë të internetit Apache / NGINX / IIS / LiteSpeed ​​në prodhim, konkurrencën e aksioneve të tregut midis shpërndarjeve Linux (Ubuntu, RHEL, SUSE, CentOS, CloudLinux, Fedora, etj.) Debian, CoreOS, RancherOS, etj.) Ose Linux / Windows / BSD zgjidhjet e serverëve të internetit, Kubernetes standardizon si OpenStack në të gjitha këto platforma për orkestrimin e serverëve në internet të grupimeve elastike të cloud. Ekipet e DevOps mund të përfitojnë nga Kubernetes dhe zgjidhjet e kontejnerëve për të ndërtuar gjeneratat e ardhshme të veçorive të softuerit për aplikacione në internet / celular..

"DevOps kombinon metoda nga shkenca kompjuterike, kërkime akademike dhe laboratorët e programimit të ndërmarrjeve për të maksimizuar efikasitetin e ekipeve të shkathët që aktualisht zhvillojnë / operojnë zgjidhjet më komplekse të kodeve për aplikacionet në prodhim."

Kompanitë e tjera adoptojnë këto metoda, standarde dhe mjete të platformave siç pranohen praktikat më të mira në industri. Për skuadrat e programimit të shkathët të shkathët me kërkesa CI / CD, kontrolli i versionit duke përdorur Git, CVS, ose Subversion është i nevojshëm. Ndryshimet e kodit nga mjediset lokale me sanduiç WAMP / LAMP shtyhen për botim të drejtpërdrejtë përmes një pajisje kontrolli versioni. Kubernetes, CoreOS, Docker, RancherOS, etj. Të gjitha ofrojnë aftësi për azhurnimin e lëvizshëm për serverët në internet në mënyrë që një rrjet i tërë të mund të ngjitet sekuencialisht për serverat e grupeve në prodhim. Kubernetes gjithashtu rekomandohet për administrimin e burimeve të harduerit në cloud nëpër qendra të shumta ndërkombëtare, d.m.th. për qasje më të mirë të tregut mediatik, garanci 100% në kohë, siguri për kopjimin e të dhënave, shkallëzueshmërinë e rrjetit ose efikasitetin e kostos. Me pajisjen e pajisjeve elastike të grumbullimit elastik të Kubernetes, administratorët mund të krijojnë parametra të tejkalimit të kapaciteteve që udhëzojnë vendosjen e sistemit, ku softveri automatikisht do të nisë kontejnerët në prodhim në qendra të ndryshme ndërkombëtare të të dhënave sipas trafikut në internet & monitorues të balancimit të ngarkesës, duke përsëritur në mënyrë efektive funksionimin AWS EC2 në mënyrë të pavarur për mbështetjen e qendrës së të dhënave të aplikacioneve të programeve kompjuterike në internet / celular.

SEKSIONI 4

përfundim

Shumica e biznesit të pritjes së Kubernetes përfshin një zgjedhje të AWS, Google Cloud, & Microsoft Azure për produkte publike CaaS në cloud, të cilat konsiderohen si industri kryesuese në vlerësimin e burimeve të jashtme të qendrës së ndërmarrjeve, pa kërkuar mbivendosje, mirëmbajtje të programeve për rafte të serverëve në internet, staf të kushtueshëm të kushtuar për sigurinë e rrjetit, ose kosto të rregullta të azhurnimit të harduerit të serverit të internetit. Kompanitë fillestare të cloud si Mirantis, Nutanix, OnApp, & Platform9 garon me korporatat kryesore të TI si VMware, Red Hat, & Hapësirë ​​hapësinore për të ofruar zgjidhje për virtualizim rreth OpenStack, Kubernetes, & orkestrimi elastik i enëve. Microsoft Azure ofron plane si për Kubernetes ashtu edhe për rrjetet DC / OS Mesosphere me pritje të largët për të garuar me AWS EC2 ose Google Container Engine.

"Alternativa kryesore për qendrat e të dhënave është një shpërndarje e OpenStack e ndërtuar rreth Ubuntu, RHEL OpenShift, ose SUSE Linux me orkestrim privat cloud që funksionon Kubernetes."

Projektet me kërkesa për zhvillim me porosi në shkallë të gjerë për klientët kryesorë ose korporatat Fortune 500 përdorin tashmë Kubernetes gjerësisht si zgjidhje të qendrave të të dhënave, ndërsa Twitter, PayPal, eBay, Verizon, & Netflix ka krijuar të gjitha zgjidhje në mënyrë aktive rreth Mesosferës DC / OS, Kubernetes, & Kontejnerë docker. Kubernetes u lëshua si një projekt me burim të hapur në 2015, ku AWS, Google Cloud, & Microsoft Azure kanë shtuar të gjithë mbështetjen për Kubernetes me njoftime të mëdha projektesh në vitin 2017. Sektori i qendrës së të dhënave është konverguar kryesisht në Kubernetes dhe Docker si standardet kryesore për menaxhimin e kllasterëve të serverëve web elastik dhe virtualizimin e kontejnerëve në industri. Këto zgjidhje ofrojnë bazën më të fortë për aplikacionet më të kërkuara të trafikut të lartë në internet / celular për të operuar në shkallë të prodhimit duke përdorur platformat më të fundit të pritjes së cloud për optimizimin e performancës së serverit në internet për të përmbushur kërkesat e përpunimit të kodit personal dhe operacioneve të bazës së të dhënave.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map