Shpejtësia e faqes është e rëndësishme, dhe Ne-Amp dhe IISpeed ​​ju them pse

Intervistë me Otto van der Schaaf të We-Amp dhe IISpeed

A keni menduar ndonjëherë se si motorët e kërkimit e perceptojnë uebfaqen tuaj? Ne nuk i dimë të gjitha përgjigjet, por ne dimë copa dhe copa – mjaftueshëm për të ditur këto ditë që faqet e internetit të ngadalta krijojnë një përvojë të dobët të përdoruesit që do të thotë që motorët e kërkimit nuk duan t’i rendisin ato faqet e internetit mjaft të larta për të kontribuar në ajo UX e varfër. U ulëm me Otto van der Schaaf i cili ka punuar në dy projekte të veçanta (por të lidhura) me shpejtësinë e faqeve, dhe që krenohet, midis partnerëve të tij, Google. Ja historia e tij.


HostAdvice: A mund të më tregoni për prejardhjen tuaj dhe atë që bëjnë IISpeed ​​dhe We-Amp?

Kam kaluar shumë kohë duke studiuar zgjidhje në të kaluarën në kompanitë e mëparshme, duke parë zgjidhje komplekse për markat në internet që dëshirojnë performancë më të mirë. Ne-Amp është një konsulencë mbështetëse ndërsa IISpeed ​​ofron një shërbim aktual për përmirësimet e shpejtësisë së faqeve. IISpeed ​​është gjithashtu kompania ku ne planifikojmë të licencojmë mjete të tjera në të ardhmen e afërt. Për shembull, ne jemi duke punuar në një lloj shumë specifik të cache të shpejtë, një zëvendësim për atë që Shpejtësia e faqes Google vjen si parazgjedhje.

HostAdvice: Mund të përshkruani rëndësinë e shpejtësisë së faqes për kërkueshmërinë dhe përvojën e përdoruesit?

Shpejtësia e faqes është një nga sinjalet që Google e konsideron kur bëhet fjalë për renditjen e faqeve. Askush nuk i pëlqen të presë faqe të ngadalta. Gjithashtu, lidhja e Google me faqet e ngadalta degradon përvojën e përdoruesit të renditjes së kërkimit, duke e bërë këtë një konsideratë të rëndësishme për Google.

Shpejtësia e faqes varet nga cilësia teknike e HTML dhe burimet që i referon. Këto janë faktorë domethënës në shpërndarjen në kohë për të siguruar që përdoruesit përfundimtarë të marrin shpejtësinë e faqeve, që është një pjesë e madhe e përvojës së përdoruesit.

HostAdvice: Cshtë e qartë që keni punuar në mjedise të tjera për çështje të shpejtësisë së faqes. Farë ju solli atje dhe si e bëri atë të përsëritur We-Amp dhe IISpeed, përpjekja juaj e tanishme?

Shtë një histori e gjatë, por më lër të të marr formën e shkurtër! Në të kaluarën në kompaninë time të mëparshme, kam bërë shumë punë në internet, dhe atje, kemi vërejtur shumë probleme të ngjashme midis projekteve të ndryshme dhe të gjitha ato kanë të bëjnë me performancën në internet. Me IISpeed ​​dhe Ne-Amp, filluam të ofrojmë një zgjidhje gjenerike për atë.

HostAdvice: Cshtë e qartë që keni punuar në mjedise të tjera për çështje të shpejtësisë së faqes. Farë ju solli atje dhe si e bëri atë të përsëritur We-Amp dhe IISpeed, përpjekjen tuaj të tanishme?

HostAdvice: Si funksionojnë bizneset tuaja?

Ne ofrojmë ekspertizë të ngrohtë për temën e teknologjisë së serverëve në internet, përfshirë përpunimin e postës dhe daljen e serverit. Ne jemi gjithashtu të përqendruar në zgjidhjet e optimizmit të performancës në internet, dhe ka pasur shumë kërkesë për këtë. Ka pasur kërkesë edhe për shërbimet tona të konsulencës.

Ne gjithashtu ofrojmë një softuer automatik të optimizimit, ku ne ngarkojmë pak para, por është një marrëveshje mjaft e mirë duke marrë parasysh që ju mund të merrni vetëm rreth 1 orë kapacitet zhvillimi për atë që ne ngarkojmë dhe nuk do të jeni në gjendje të merrni atë lloj largësie diku tjetër. IISpeed ​​kryesisht mbështetet në një strategji tërheqjeje; ne po shkojmë mirë atje përmes nismave të tilla si marketing përmbajtjesh.

HostAdvice: A mendoni se ka teknologji të ndryshme për të përdorur pajisje të shpejtësisë së faqeve nëpër infrastrukturë të ndryshme në internet?

Ne mundohemi të jemi neutral në lidhje me platformën në të cilën po punojmë. Ne në fakt po punojmë në Google PageSpeed ​​vetë dhe të gjitha portet e tjera që janë publike – dhe madje edhe ato pronësore. Pra, ne jemi neutral atje dhe mund të mbulojmë të gjitha infrastrukturat. Nëse shikoni në arkitektura të ndryshme në internet, keni proxies (përpara, të kundërt, tërthor) dhe protokollin HTTP2, dhe i shikoni ato gjëra përmes syzeve të performancës në internet, ka ndryshime siç janë me bërjen në celular, etj. Prandaj, po , ka dinamikë të ndryshme kur optimizohen për ato.

HostAdvice: Cilat këshilla sugjeroni që të gjithë webmasterët të konsiderojnë që faqet e tyre të kenë shpejtësinë më të ulët të faqeve?

Një rekomandim i qartë do të ishte të kontrolloni mjetin e shpejtësisë së Google. Ata i bëjnë faqet e internetit të jenë në përputhje me rekomandimet e tyre. Aktualisht kemi një marrëdhënie me Google dhe gjithashtu ndihmojmë në mirëmbajtjen e këtij mjeti. Gjithashtu, përqafimi i protokollit të ri HTTP2 do të ishte një fitore e shpejtë për shumicën.

HostAdvice: A ka faktori vendndodhjen në ngarkimin e faqeve të internetit? A mendoni se shumica e databazëve tani janë mjaft të shpejtë për të akomoduar të gjitha llojet e trafikut, pavarësisht nga origjina?

Po, vendet akoma luajnë një rol në kohën e ngarkimit të faqes në internet. Shtë një nga arsyet që CDN-të kanë një biznes. Nëse ka një distancë të madhe gjeografike midis një lokacioni të serverit dhe një përdoruesi të fundit, do të keni vonesa. Për të luftuar ato, mund të përdorni një CDN.

HostAdvice: A ka faktori vendndodhjen në ngarkimin e faqeve të internetit? A mendoni se shumica e databazëve tani janë mjaft të shpejtë për të akomoduar të gjitha llojet e trafikut, pavarësisht nga origjina?

HostAdvice: Si i sugjeroni dikujt të krijojë marrëdhënie me kompani si Google?

Në rastin tonë, unë drejtova teknologjinë kur ishte shumë e re dhe përputhej me ato që po bënin. Ajo që vura re është se Google është shumë miqësor me zhvilluesit dhe ata që po përpiqen të fillojnë diçka që sinkronizohet me ato që bëjnë. Për mua, ishte çështje për të arritur dhe bërë një përpjekje të mirë. Iu afrova atyre sepse kisha disa pyetje – atëherë, unë po punoja për integrimin e punës së tyre në serverin e trafikut Apache dhe ishte ndryshe nga ato që po bënin. Unë kisha sugjerime të mira për ta dhe ata e vlerësuan qasjen time. Ajo që po bëja ishte interesante për ta dhe ato që po bënin ishin interesante për mua. Në fund të fundit, gjeni diçka që mund të mbështeteni dhe të arrini.

HostAdvice: A po shihni një theks më të madh në shpejtësinë e faqeve për renditjen e SEO, dhe nëse po, çfarë saktësisht po shihni?

Mund të them vetëm për të kaluarën. Kur fillova, PageSpeed ​​nuk ishte gjë. Në 2 vitet e fundit, ajo me të vërtetë filloi të rritet me punën që ne po bëjmë tani. Nuk mund të them më shumë sepse ka pak njerëz që dinë vërtet për renditjen! Shpejtësia e faqes si një frazë është ndërlikuar në industri dhe përmes Veglave të Webmasterave është e mjaftueshme për të treguar se ajo ka bërë një ndikim në renditjen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map