Cartika është Ofruesi i Shërbimit Tuaj të Aplikimit në një mjedis IaaS

Contents

Intervistë me Andrew Rouchotas, CEO i Cartika

Më pëlqejnë të dëgjojnë histori të njerëzve që e kuptuan se preferuan të punojnë për veten e tyre, dhe madje vazhdojnë shpirtin duke kërkuar udhëtime për të gjetur se ku të shkojnë nga këtu. Unë gjithashtu i dua kompanitë në hapësirën e pritjes që janë veçanërisht inovative, të cilët nuk po shesin standardin e shitësit të përbashkët + shitësin + VPS + paketat e dedikuara për hostim, por që gjejnë mënyra për të diferencuar qartë bizneset. Kjo ishte arsyeja pse ishte e mrekullueshme të ulemi me Andrew Rouchotas nga Cartika i cili na tregoi të gjithëve për udhëtimin e tij.


Intervistë me Andrew Rouchotas, CEO i Cartika

Përshëndetje Andrew, a mund të na tregoni pak për rolin tuaj në Cartika? Si filluat dhe si formoi kompania?

Unë jam themeluesi dhe pronari origjinal i kompanisë. Unë bëj pak nga gjithçka dhe përqëndrohem në udhëheqjen e ekipeve të mbështetjes dhe shitjes dhe marketingut dhe të angazhohem me djemtë e financave për t’u siguruar që ne po marrim vendimet e duhura financiare dhe pozicionimin. Kam një rol të nivelit të lartë por me një kompani të madhësisë sonë (30 të punësuar), unë vesh shumë kapele që është natyra e bishës.

Mbrapa ditës, rreth 15-16 vjet më parë, unë isha duke punuar në IBM dhe identifikuar një mundësi SMB në tregun e mesëm për të siguruar ofruesin e shërbimit të aplikacionit (i quajtur tani SaaS) për të shkuar në treg dhe për të shitur aplikacione të pritura. Shumica e kohës, këto ishin zgjidhje ecommerce në platformat me burim të hapur. Në atë kohë, osCommerce ishte standardi, dhe ne shisnim zgjidhje ecommerce për kompanitë ku bëmë dizajnim, implementim, këshillim dhe trainim.

Ështja kryesore me drejtimin e këtij biznesi ishte që ne nuk mund të gjenim një ofrues të mirë të menaxhimit të menaxhuar. Kështu që përfundimisht, filluam të mbledhim pajisjet tona dhe të menaxhojmë mjedisin tonë dhe të punësojmë sysadmin tonë. Biznesi ynë përfundoi në tranzicion sepse ekzistonte kërkesë për shërbimet tona të menaxhuara të pritjes. Ne ndaluam të përqëndrohemi drejtpërdrejt në aplikacione dhe filluam të përqëndrohemi në mjedise të menaxhuara dhe në kanale të shitësit.

Përshëndetje Andrew, a mund të na tregoni pak për rolin tuaj në Cartika? Si filluat dhe si u formua kompania?

Servicesfarë shërbimesh ofroni në Cartika?

Sot, ne kemi transformuar përsëri. Bota ka ndryshuar nga pritja më tradicionale në dy nivele: infrastruktura dhe shërbimet e shoqëruara. Cartika me të vërtetë përqendrohet në ato dy aspekte, në sigurimin e një infrastrukture dhe infrastrukture të pastër si një shërbim. Shumë njerëz ende përdorin fjalën "re." Ne ofrojmë nivele të ndryshme të menaxhimit dhe shërbimeve në krye të asaj infrastrukture për klientët.

Mund të shpjegoni se çfarë nënkuptoni me serverat cloud të IaaS?

IaaS është "re," në thelb. Providingshtë duke siguruar infrastrukturë dhe burime në një format shërbimi. Konsumatorët tanë vijnë dhe blejnë infrastrukturën për të përmbushur kërkesat e tyre të biznesit. SaaS është një zgjatje e kësaj. Një ofrues i SaaS zakonisht do të punonte me një ofrues të IaaS për infrastrukturën dhe ata do të shtresonin aplikacionin e tyre në krye të asaj infrastrukture.. "re" është fjalia kryesore që drejtoi industrinë drejt modelit të bazuar në shërbime komunale. Me IaaS, ne po sigurojmë burimet, shtresën e abstraksionit, rrjetet, shtresën e virtualizimit dhe hapësirën IP, dhe klienti do të sigurojë të dhënat / shërbimet e brendshme në cloud.

A mund të na tregoni pak rreth zgjidhjeve që ju ofroni për kujdesin shëndetësor dhe hapësirën financiare?

Ne jemi vërtet të përqendruar në këto dy aspekte: infrastrukturën dhe mbështetjen për shërbimet e pastra të infrastrukturës. Ne gjithashtu do të ofrojmë shërbime si plotësimi i stafit të IT ose ofrimi i shërbimeve të tilla si firewalls menaxhuar ose kopjuar menaxhuar.

Me kujdesin shëndetësor, duhet të shqetësoheni për standarde shtesë siç janë HIPAA, dhe në financa, ekziston FISMA. Këto kërkesa të pajtueshmërisë vijnë me pritje të caktuara. Ne bashkojmë ato kërkesa për atë industri dhe infrastruktura jonë e mbështet këtë në përputhje me nevojat dhe çertifikatat e nevojshme.

Si i përqafon Cartika zhvilluesit përmes ofertave të tij?

Në mënyrë tipike, ajo që ne gjejmë është që zhvilluesit ndërtuan një platformë dhe u duhen nivele të ndryshme zgjidhjesh që u shërbejnë klientëve të tyre. Ne përpiqemi të punojmë me zhvilluesit ose firmat e zhvillimit për ato që u nevojiten. Për shembull, disa klientë të vegjël mund të kenë nevojë për mjedise të menaxhuara cPanel, dhe të tjerët mund të kenë një produkt SaaS dhe të kenë nevojë për një grup burimesh dhe një fermë IaaS. Ne krijuam një mjedis dhe mjete dhe procese për t’i përshkuar këto më shpejt dhe me efikasitet për zhvilluesit që të përdorin më shumë klientë në mënyrë më efikase.

Na tregoni më shumë rreth Hspferës.

Hsphere është një produkt paralel dhe ishte një lloj platforme jonë origjinale. Shtë një motor që ne përdorim në mjedisin tonë të menaxhuar. Mbështet grupimin në vend, si dhe instalimet Windows dhe Linux. Ne mund të vendosim fermat e serverëve dhe të ndajmë burimet për një llogari të vetme. It’sshtë një ofertë trashëgimore për ne tani.

Cila është oferta juaj e kontabilitetit? Si evoluoi kjo, pasi duket kaq ndryshe nga ofertat e tjera të ofruara nga Cartika?

Ky është një ofertë produkt partneri. Ne kemi filluar me një fokus të përqëndruar në aplikime dhe jemi më shumë në një fokus shërbimesh të menaxhuar. Reallyshtë me të vërtetë e vështirë të mbështesni të gjitha aplikimet, kështu që mënyra se si ne ta bëjmë këtë është përmes partneriteteve.

Nëse një organizatë kërkon një lloj produkti më të menaxhuar si WordPress i menaxhuar ose zgjidhja e menaxhuar e bazuar në cloud ose zgjidhja IaaS bazuar në cloud, ne do t’i dërgojmë ato tek një nga partnerët tanë. Nëse është një kompani financiare dhe ata do të kenë nevojë për diçka të ndërtuar mbi një aplikim të Kontabilitetit që ne nuk e sigurojmë, partneri do të hapë zjarrin në platformën e tyre dhe do të merrej direkt me klientin, por ne do të sigurojmë infrastrukturën dhe llojet e mbështetje, menaxhim dhe përputhshmëri FISMA për shembull sipas nevojës. Të gjitha këto kalojnë nëpër kanalin tonë partner.

Unë shoh që ju keni një API. Farë ju bëri të merrni atë drejtim, dhe cilat aplikacione keni parë evoluojnë nga ajo ofertë?

API është absolutisht kritik, veçanërisht kur ecim përpara në IaaS dhe në cloud computing. Me të vërtetë lejon organizatat të menaxhojnë gjërat në mënyrë qendrore. Ajo që ne po zbulojmë është se organizatat dhe partnerët do të krijojnë burime për ofruesit e ndryshëm dhe ende dëshirojnë të përdorin shërbimet tona. Prandaj, ne i lejojmë ata të përdorin sistemet brenda organizatës së tyre për të menaxhuar burimet dhe funksionet e tjera të llogarisë nga ana jonë. Ne mund të menaxhojmë gjëra të tilla si kontratat / faturimi, por ato mund të vendosin dhe të kërkojnë VM dhe shërbime / burime të lidhura për të mbështetur proceset e tyre të biznesit. Ashtë një burim vërtet i rëndësishëm në hapësirën e infrastrukturës.

Ne kemi një ofrues SaaS me madhësi mjaft të mirë i cili ka portalin e tyre për administrimin e klientëve të tyre. Kur vjen një klient i ri, ata kanë nevojë për një VM të ri. Kështu që kur klientët e tyre regjistrohen, ata në mënyrë programore (përmes API) bëjnë një telefonatë tek ne, krijojnë VM dhe ata prezantojnë VM me modelin e tyre specifik që ata kanë krijuar dhe ata e paraqesin atë tek klienti dhe API i klientit të tyre me funksione të ndryshme si rindërtimi / ndryshimi i madhësisë / fotografia / caktimi i IP-ve, etj. Me anë të API, ata mund të vendosin një klient të ri dhe ta kenë klientin të menaxhojë programatikisht burimet e VM. Kjo është interesante sepse klienti nuk mund ta dijë që Cartika është në sfond dhe megjithatë ofruesi SaaS është në gjendje të vendosë produktin në mënyrë programore pa prekur platformën tonë.

Na tregoni më shumë rreth desktop virtualeve që ju ofroni. Sa popullor është?

Shtë më popullor sesa menduam. Po zbulojmë se përdorimi është me të vërtetë i lartë. Oferta virtuale e desktopit është një ofertë e specializuar për virtualizimin e makinerive dhe prezantohet dhe ndërtohet rrënjësisht për shkak të mënyrës se si funksionon licencimi i Microsoft. Shtë më me kosto efektive për të ndërtuar mjedise të specializuara për atë përdorim. Ju jeni në gjendje të gjeni një pikë qasje shumë më të mirë si një desktop virtual në vend që të siguroni një makinë virtuale me Windows / SQL.

Ne po gjejmë njerëz që vendosin shërbime terminale në krye të tyre, duke përdorur produktin si një stacion pune të përqendruar. Disa klientë ekzekutojnë aplikime të trashëgimisë që duhet të ngarkohen në cloud të pritur, siç janë CRM-të si GoldMine ose Quickbooks ose aplikacione si kjo. Shumë kompani po ofrojnë zgjidhje cloud dhe janë të kufizuara sa i përket mbështetjes. Klientët tanë janë në gjendje të drejtojnë atë që u nevojiten në re përmes shërbimeve terminale dhe përmes desktopit virtual, kundrejt ekzekutimit të një serveri fizik në zyrë dhe që të gjithë të lidhen në atë mënyrë.

E shoh që vitin e kaluar, ju filluat të ofroni analitikë në kohë reale për platformën tuaj të pritjes. Mund të na tregoni më shumë për këtë? A është një shërbim pronësor?

Reallyshtë vërtet e lezetshme. It’sshtë një integrim i ri relikesh. Ne u integruam me ta disa kohë më parë dhe aktualisht po e përdorim atë për klientët tanë të menaxhuar. (Nëse keni vetëm një infrastrukturë të pastër vetëm VM, mund ta instaloni vetë.) Ne po grafikojmë detajet e VM për klientët tanë në portalin e klientëve të tyre. Ne vendosëm njoftime automatike për ta në mënyrë që ata të njoftohen për çështjet e ndarjes së CPU / RAM / diskut ose ngadalësisë së serverit për të qenë më proaktivë për sa i përket mirëmbajtjes së serverit. Ne ofrojmë azhurnime në platformën e ndërmarrjes për ata që e dëshirojnë atë.

Udhëzimi ynë do të zgjerohet pas ofertës, duke u dhënë njerëzve mundësinë që të marrin analiza të thella të të dhënave në aplikimin e tyre për të parë pengesat dhe të shohin procese që mund të optimizohen. Vlen gjithashtu të theksohet se ne do ta bëjmë atë në dispozicion edhe për klientët jo të menaxhuar, duke shfaqur një instalim të vetëm me një klik për të instaluar Relik të Ri në vendosjet e tyre në IaaS.

Unë shoh që keni ardhur nga IBM si një menaxher i llogarisë, të cilin e përmendët edhe më herët. Experiencesfarë përvojash keni sjellë nga koha juaj në IBM te Cartika?

IBM në atë kohë ishte 15-20 vjet përpara në mendimin e saj. Me të vërtetë më hapën sytë atje ku po shkonte tregu dhe bota. Për të qenë i sinqertë, ne nuk kemi kapur deri ku IBM do të shkojë akoma. Për shembull, atëherë u ofrua llogaritja e kërkesës – e cila është në thelb cloud (IaaS) që të gjithë ofrojnë sot

Unë them që ne jemi me të vërtetë përparimtarë dhe ata me vërtetën më treguan se ku po shkonte tregu dhe ku ishte mundësia. Ne ende veprojmë në vizionin që TI si një shërbim është lloji ku do të shkojë tregu; infrastruktura ose shërbimet e lidhura ose shërbimet e menaxhuara, si dhe kopjimi dhe rimëkëmbja janë vërtet e ardhmja e vendit ku gjërat do të shkojnë.

Kjo ishte rruga e madhe nga përvoja ime e kaluar, ku unë kuptova se ku do të shkojë tregu, si do të zhvillohet, dhe megjithatë, unë ende mendoj se ne jemi 5-10 vjet larg nga arritja në atë pikë.

Inspfarë frymëzoi emrin Cartika – çfarë do të thotë?

Do te thote "letër" në greqisht. Por me të vërtetë, është frymëzuar nga një birrë meksikane si ajo që kam zbuluar kur isha në një udhëtim prapa shpinës nëpër Amerikën e Jugut, ndërsa shpirti kërkonte të ardhmen time. Vendosa të filloj Cartika si rezultat

Unë piva një birrë dhe kisha gishtin e madh në etiketë dhe ato ishin letrat që shfaqeshin në të dyja anët e gishtit të madh. Në fakt nuk e mbaj mend emrin e birrës, por, ishte diçka e tillë "qerre" – futni gishtin këtu – "Ika"

Për disa vjet, unë e mbaja atë emër në anën e pasme të mendjes. Kur vendosa të lë korporata të mëdha dhe të iki vetë, unë regjistrova emrin e domain dhe fillova.

E dua sesi Cartika është më shumë në avantazh kur bëhet fjalë për shërbimet midis kompanive pritëse me të cilat kam folur. Cilat evolucione shikoni se vijnë vitet e ardhshme dhe si planifikoni të adresoni këto nevoja?

Ne kemi shitur gjithçka që është bërë përmes serverit / VM, etj. Ne evoluuam duke u ndarë në infrastrukturën e pastër dhe shërbimet e shoqëruara në një format modular.

Evolucioni tjetër është automatizimi i vazhdueshëm i platformës sonë të menaxhimit deri në pikën ku mund të shtresojmë platformën tonë të menaxhimit në infrastrukturë kudo. Ne vetëm menaxhojmë kopje rezervë dhe rikuperim të fatkeqësive për FISMA / HIPAA, por së shpejti do të transferojmë shërbime në infrastrukturat e tjera, siç janë Amazon dhe Google – menaxhimi si një shërbim. Këto platforma janë të pastra IaaS. Ata kanë një vlerë shtrirjeje të komunitetit partner në pjesën e sipërme të infrastrukturës, kështu që ne po ndërtojmë një model të ngjashëm. Unë vërtet mund të shoh menaxhimin tonë dhe shërbimet tona të rimëkëmbjes së katastrofës (DR) si një shtresë tjetër në krye të infrastrukturave të ndryshme.

Ju përmendni shërbimet e rimëkëmbjes në pronësi të katastrofave dhe shërbimet rezervë që ju ofroni. Ju lutem më tregoni pak për këtë.

Ne dolëm jashtë dhe shfrytëzuam bacula.org të backend-it me burim të hapur për të ndërtuar produktin tonë. Ne jemi si RedHat të Linux për këtë produkt me burim të hapur. Ne kemi ndërtuar një tërësi mjetesh automatizimi që ju lejojnë të kopjoni dhe rikuperoni serverët, bazat e të dhënave dhe VM. Shtë një platformë plotësisht e automatizuar dhe e integruar.

Ju përmendni shërbimet e rimëkëmbjes në pronësi të katastrofave dhe shërbimet rezervë që ju ofroni. Ju lutem më tregoni pak për këtë.

Për ne, ne e kemi atë të integruar në platformën tonë. Për sa kohë që ju keni nivelin e duhur të menaxhimit dhe / ose rezervat dhe shërbimet DR në krye të IaaS, ju mund të rivendosni pa masë atë që dëshironi dhe të vendosni tërheqje sipas nevojës. Mjeti ju ndihmon të zgjidhni çështjet në lidhje me dështimet rezervë dhe çështje të tilla si ajo. Shtë një platformë mjaft e lezetshme. Aktualisht, ne jemi të përqendruar në ofrimin e këtij mjeti për ofruesit e tjerë të shërbimeve.

Në të ardhmen e afërt, ne do të përqendrohemi në kopje rezervë dhe rikuperimin e cloud tuaj. Pavarësisht nëse jeni në Amazon ose në renë tuaj private, ne do ta ofrojmë atë si një model SaaS ose një model të organizuar nga premisa.

Tani për tani, ne ngarkojmë me numrin e VM dhe serverëve të rezervuar; ekziston një kosto për koncert për të mbështetur të dhënat në cloud tonë ose për çdo pajisje lokale dhe nuk ka asnjë tarifë për gigabyte nëse përdorni pajisjet tuaja të ruajtjes. Nëse tashmë keni një server diku, mund të rezervoni të gjitha të dhënat tuaja dhe nuk ka asnjë tarifë për GB.

Elsefarë tjetër do të dëshironit që lexuesit e HostAdvice të dinë, nëse ndonjë gjë?

Ndryshimi në botë dhe një zgjidhje e drejtpërdrejtë e infrastrukturës është e vështirë. Ju me të vërtetë keni nevojë, pavarësisht nëse keni personelin tuaj të IT ose jo, shërbime komplimente për të siguruar monitorimin dhe ndihmën 24/7 në kohë si 03:00 kur stafi juaj nuk është në dispozicion. Vlera e vërtetë në lëvizjen e të dhënave dhe shërbimeve në cloud si model shërbimi është shërbime të shoqëruara dhe mbështetje dhe kjo është aty ku djemtë me të vërtetë të mëdhenj hedhin topin dhe kjo është ajo që shumë organizata po zbulojnë tani.

Shtoni rishikimin tuaj të Cartika këtu >>

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map